Ekmeklik Beyaz Un
Beyaz Ekmek Yapımı İçin Tip 550 un çeşitli şekillerde ve ince gözenekli hamur işlerinde kullanılabilir . Her çeşit lüks ekmek, hamburger, tost ve sandviç ekmeği imalatında kullanılır. -Su kaldırmasına bağlı olarak fazla ürün elde edilir. -Yoğurmaya karşı toleranslıdır.
Genel Amaçlı (Tip 550/baklava/börek/kek) Unlar: Yaz ya da kış buğdayından beyazlatılmış ya da beyazlatılmamış olabilir, %9-%12.5 oranında protein içerir. Gevrek bir ekmek dokusu sağlar.
Bilinenin aksine Genel Amaçlı ve Ekmeklik Unlar (Beyaz Unlar) Thiamin, Riboflavin, Niacin ve Kalsiyum bakımından daha zengin iken, Tambuğday Unları Sodyum, Demir, B6 Vitamini, Pantothetic Asid, Folacin, Fosfor, Mağnezyum, Bakır ve Çinko bakımından daha zengindir. Tambuğday ununun asıl farkı, barındırmış olduğu fiber sebebiyle vermiş olduğu doygunluk hissi ve sindirimin yavaş olması sebebiyle vücut şekerinin daha yavaş yükselmesini sağlamasıdır.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!